Sport Sensor 2017-05-04T09:39:03+00:00

DNA Sport Sensor

Tack, för denna förändring som jag har uppnått genom att äta efter min genprofil. Hela jag har fått ett uppvaknande genom att jag mår allmänt bättre, sover bättre och känner mig piggare och fräschare än någonsin. En dålig dag nu är som en bra dag förr.

Nickals Lasu, SHL ishockeyspelare Frölunda Indians - Göteborg

DNA Sport Sensor och tillhörande NutriMe vitaminer och mineraler efter sin genprofil.

Jag startade med mina förberedelser inför veteran SM genom att följa testet för att se vad det skulle kunna ge mig. Kroppen reagerade väldigt positivt till de förändringarna som jag gjorde med mat intaget. Jag kände att energinivån ökade och känner mig väldigt fräsch i kroppen. Jag kommer att fortsätta följa min test framöver inte bara för ökad prestation utan även för min hälsa

Jonas Zackrisson, SM- Guld 2015 Mountain Bike + 40 år - Kungsbacka

DNA Sport Sensor

Jag är väldigt glad att jag har tagit testet för att kunna få rätt energi intag eftersom jag känt mig matt emellanåt. Jag har även haft en del problem med magen tidigare och det är skönt att slippa testa sig fram i kost-djungeln, nu har jag facit svart på vitt och nu har besvären försvunnit helt.

Linus Fernström, SHL målvakt (KHK) - Karlskrona

DNA Sport Sensor och tillhörande NutriMe vitaminer och mineraler efter sin genprofil.

Jag har alltid tränat och varit intresserad av kost och näring. Genom testet så behöver jag inte gissa längre vad som är bra för mig. Jag har även använd de mineraler och vitaminer som är anpassade efter min test och det har gjort att jag känner mig än piggare och kroppen känns riktigt fräsch.

Roland Nilsson, Fotbollstränare, spelare i det legendariska laget som tog VM brons -94 -Göteborg

DNA Sport Sensor

Sport Sensor är en genanalys där testresultatet visar hur du skall äta för att få den rätta energin till din muskelatur/muskelfibrer och den sport som du utövar.

Hur generna påverkar sportsliga prestanda

Gener är vår kropps byggplan och är därför av yttersta betydelse, särskilt när man driver kroppen till sina prestationsgränser. T.o.m. smärre skillnader i förmågan att bryta ned särskilt skadliga ämnen eller en oförmåga att kunna tillgodogöra sig särskilda näringsämnen kan utgöra en avgörande skillnad i tävlingssammanhang. Av denna anledning är det viktigt att kontrollera och efter bästa förmåga optimera varje aspekt, som påverkar den sportsliga prestationen. Målet för detta program är att optimera varje prestationsrelevant faktor var för sig tillsammans med genetiska hänsyn, för att slutligen uppnå den maximala sportsliga prestationen.

5 faktorer som påverkar prestationen

Bestämda genetiska variationer styr din kropps struktur och påverkar därför avsevärt kraft och uthållighets- prestationen hos dina muskelceller. Så p.g.a. generna i dessa celler så är vissa av genetiska strukturer optimalt ägnade åt att producera starka krafter och reagera snabbt och (stora och tjocka celler), medan andra har annan genetiska struktur av muskelceller, som visserligen är svagare och långsammare, men p.g.a. sin storlek har bättre blodgenomströmning och är därför optimala för uthållighetssporter.

Av vetenskapliga studier vet vi att en atlet i en för hans gener optimala sport, har 5X större chans, att nå Eliten i en sport, än en som inte passar för hans gener. En genanalys möjliggör därmed att bestämma dina genetiska förutsättningar för kraft- och uthållighetssport men även anpassa din träning på motsvarande sätt.

Även sättet hur din kropp upptar och omvandlar bestämda näringsämnen för att bibehålla din hälsa styrs av generna. Så individmässigt finns det skillnader i upptagningsförmågan av kalcium t.ex. Även hur kroppen reagerar på olika prestationsnivåer med bestämda näringsmedels innehållsämnen, hur kroppen avgiftar skadliga ämnen som minskar prestationsförmågan och vilka mikronäringsämnen den behöver för att hålla lederna friska. Genom en analys av över 52 gener är det möjligt att identifiera och genom en genetiskt anpassad sportkost neutralisera ämnesomsättnings fel som kan påverka hälsan och den sportliga prestationen på bästa sätt.

Kalcium behöver kroppen för att bibehålla normal benstomme (-massa). Selen, vitamin C och E hjälper att skydda kroppen mot oxidativ stress och vitamin B6 hjälper samtidigt att normalisera Homocystein ämnesomsättningen. Alla dessa positiva effekter av vitaminer är vitt kända och det finns ett flertal produkter som utlovar detta skydd för kroppen. Dessa preparat ställs alltid till förfogande under principen “One size fits all” och erbjuds alla med samma dosering.

Detta var också den enda vägen, eftersom man inte kunde mäta det faktiska individuella näringsmedels- behovet tidigare. Idag vet vi att många människor bär en mer än dubbelt så hög osteoporosrisk inom sig p.g.a. gendefekter. För dessa människor rekommenderar våra forskare därför en mycket högre dos (bredvid andra förebyggande åtgärder) av benskyddande mikronäringsämnen än för personer med en lägre risk.

Särskilt i samband med prestationssport frigörs med den stora ämnesomsättningsbelastningen många fria radikaler, som skadar vävnader och celler i en förstörande kedjereaktion. Speciella antioxidanter (vitaminer och mineraler) förhindrar denna kedjereaktion och därför rekommenderas tävlingsutövare större doser. Genom framgångarna inom den moderna humangenetiken är det därför möjligt att komponera ett personligt mikronäringsrecept , som då hjälper till att neutralisera genetiska brister och (genom prestationssport) täcka det ökade behovet av antioxidanter.

Vanliga livsmedel innehåller tre olika makronäringsämnen som kroppen utvinner största delen energi ifrån. De är kolhydrater, fett och äggvita/proteiner. Många av dessa näringsämnen kan omvandlas snabbare till energi av kroppen än andra. Följaktligen behöver olika sportgrenar också olika kalorifördelning för bästa resultat. Inom ramen för detta program anpassas din kost också med hänsyn till kalorifördelningen optimalt efter din kropp och din sportgren.

Den optimala kroppsvikten är inte enbart nödvändig för att uppnå optimal hälsa, utan även en viktig faktor för den sportsliga prestationen. Överflödig kroppsvikt en onödig belastning som man måste bära på och som även kan leda till placering i ogynnsam viktklass vid tävlingar.

Det finns med andra ord anledning att hålla kroppsvikten för prestationssport på optimal nivå. Då 80% av övervikten hänger ihop med genetiska anlag kan man genom en genanalys få värdefull information för den effektivaste bantningsstrategin.

DNA Test Sport Sensor – resultatet visar bland annat:

– Vad du skall äta för kost för att få optimal energi efter din muskelcells struktur

– Analys av muskelcellernas struktur

– Lista på livsmedel som har direkt påverkan på din prestation

– Rapport på 60+ sidor innehållande information om hur du skall äta för livslång hälsa

– Ett personligt komponera mikronäringsrecept som då hjälper till att neutralisera genetiska brister och täcka det ökade behovet av antioxidanter.

– Hjälp att planera Din kost genom vår DNAnutriControl-portal

Så gör du – 7 enkla steg

Kompendium

Beställning görs via webshopen längst upp till höger. Övriga frågor kan ni skicka här.

För mer information ring 0722 51 13 11